Decidir-ho tot?

Ens sorprèn que no vulguin aprofitar l’ocasió de crear una República i vulguin quedar-se amb la monarquia.

A poques setmanes del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre les veïnes de Sta Perpètua no podrem votar on sempre. I no ho podrem fer per què el govern local de ICV – PSC no vol col·laborar amb el Govern de la Generalitat. La posició del PSC no ens sorprèn gens, la secció local d’aquest partit ha mostrat reiteradament el despreci que sent cap a l’Esquerra Independentista quan ha pogut. Però sí que ens sorprèn la posició del partit de l’alcaldessa, d’ICV.

 

Ens sorprèn com aquells que diuen estar a favor del dret d’autodeterminació, dels que protestaven en el Ple del Parlament per què volien un referèndum o deien que volien decidir-ho tot ara a l’hora de la veritat es tirin enrere. Ens sorprèn que es situïn amb el búnquer i el règim del 78. Ens sorprèn que no vulguin aprofitar l’ocasió de crear una República i vulguin quedar-se amb la monarquia. Ens sorprèn que a les portes d’un procés constituent es quedin amb la vella constitució del 78.  Ens sorprèn que no donin suport a el dret democràtic a votar, a consultar a decidir. Pot ser esperàvem més d’aquest partit autoanomenat d’esquerres, que s’excusa en la legalitat i en la sentència del Tribunal Constitucional, hereu directe del Tribunal de Orden Público franquista. On queden tots els lemes i proclames ICV? Esperem que rectifiquin la seva posició en els propers dies i es situïn al costat de les que volem votar, d’aquelles que volem canviar-ho tot.

 

Però sabem que per exercir el dret d’autodeterminació haurem de fer-ho nosaltres. Per què com deia en Xirinacs “ la llibertat no és demana, es pren”. Ara cal prendre partit, posicionar-se a favor del dret d’autodeterminació i fer campanya per anar a votar. Esperem un canvi en els propers dies.

La posició del PSC no ens sorprèn gens, la secció local d’aquest partit ha mostrat reiteradament el despreci que sent cap a l’Esquerra Independentista quan ha pogut.