REPÚBLICA I PROCÉS CONSTITUENT

Però en la memòria col·lectiva queda l’associació de República com sinònim de Llibertat i Justícia Social, de lluita no patriarcal, i de democràcia.

El 14 d’abril del 1931 després d’unes eleccions municipals guanyades per partits d’esquerra i republicans al conjunt de l’Estat es proclamava la 2a República i s’iniciava un Procés Constituent. Foren anys on per primera vegada els diferents pobles de l’Estat i les seves classes populars van viure canvis reals cap a una societat més justa: sufragi universal per a les nostres àvies, creació d’una nova
escola racional, pedagògica, pública i laica, separació Església-Estat, reforma agrària, drets socials, i adéu la monarquia borbònica corrupta. Malauradament aquests grans canvis es van acabar amb el cop d’estat feixista de Franco. Però en la memòria col·lectiva queda l’associació de República com sinònim de Llibertat i Justícia Social, de lluita no patriarcal, i de democràcia. L’1 d’Octubre passat Catalunya va votar ser República i iniciar un Procés Constituent per acabar amb el règim neo-franquista del 78 i una monarquia corrupta imposada per l’última dictadura feixista d’Europa. En aquest context i amb l’objectiu d’eixamplar base social en clau de defensa de la República, d’obertura d’un procés constituent de base i vinculant per al nou país i treballar per una societat feminista i amb justícia social, la CUP s’adhereix a l’obertura d’un debat proposat per l’Esquerra Independentista, a diferents formules alternatives possibles per encarar les properes eleccions municipals i que representi una unitat popular més enllà dels comicis electorals. Per això us convidem a totes a venir i participar en la presentació del codi ètic i debat el proper dimarts 15 de maig al Centre Cívic de La Creueta a les 19:00 h.
T’hi esperem!

L’1 d’Octubre passat Catalunya va votar ser República i iniciar un Procés Constituent per acabar amb el règim neo-franquista del 78.