La CUP insta l’Ajuntament de Sta Perpètua de Mogoda a blindar les municipalitzacions des serveis davant l’envestida de Montoro

“cal defensar la sobirania dels ajuntaments per iniciar i desenvolupar processos de recuperació de serveis com l'aigua, la neteja, la recollida de residus, els autobusos, etc”.

La CUP insta l’Ajuntament de Sta Perpètua de Mogoda a blindar les municipalitzacions des serveis davant l’envestida de Montoro

Portarà al Ple la campanya “No es poden posar portes al camp”, que també arriba la setmana que ve al Parlament.

 

26.05.2017. La CUP de Sta Perpètua de Mogoda ha fet avui una crida a aturar els peus al ministre espanyol Cristóbal Montoro, qui ha introduït als Pressupostos de l'Estat de 2017 algunes clàusules per evitar que els Ajuntaments puguin subrogar la plantilla de les empreses concessionàries. La maniobra de Montoro suposa un greu entrebanc per portar a terme els processos de remunicipalització de serveis.

Per això, la CUP de Sta Perpètua presentarà al ple d’aquest mes una moció per tal de blindar la capacitat dels ajuntaments de fer aquestes municipalitzacions. Segons el regidor Salvador Alemany, “cal defensar la sobirania dels ajuntaments per iniciar i desenvolupar processos de recuperació de serveis com l'aigua, la neteja, la recollida de residus, els autobusos, etc”.

A banda del debat al Ple de juny, el regidor explica que la CUP també ha iniciat una campanya a xarxes sota el lema "No es poden posar portes al camp", per evidenciar  que la natura supera qualsevol obstacle i també ho faran així les municipalitzacions. Sota el hashtag #MontoroVsServeisPúblics, les simpatitzants i militants de la CUP estan expressant arreu del país que es trobem davant un combat i que cal presentar resposta.

A banda de l’ajuntament de Sta Perpètua, altres consistoris com Terrassa, St Cugat del Vallès, Sabadell, Barberà, també estan participant amb intensitat d’aquesta línia de defensa de les municipalitzacions. De fet, la CUP portarà aquesta moció a diversos municipis arreu del territori. També es debatrà a les Diputacions i arribarà fins al Parlament de Catalunya el proper dijous, 1 de juny. De fet, la CUP va introduir amb Registre del Parlament una Proposició de Llei, amb caràcter d'urgència, per blindar aquests processos de municipalització.

Segons el diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas,"la reforma de Montoro pretén vulnerar els drets de les treballadores, ja que en cas de subrogació, deixarien enrere les condicions laborals actuals que en molts casos són indignes". De fet, aquesta és la gran mentida de les grans empreses concessionàries: Intentar sembrar dubtes sobre el futur laboral de la plantilla. Salellas també redunda en aquesta idea"Si les treballadores estiguessin a la pública, evidentment que millorarien les seves condicions laborals". I ha conclòs: "Per tant, aquí el que intenten és blindar la precarietat".

I és que els Ajuntaments gestionats per la CUP (en solitari o en coalició), han culminat amb èxit alguns processos de municipalització, com Capellades (servei de neteja), Artés (jardineria), Barberà (aigua), Sabadell (zona blava) i Navàs (neteja).