Sobre la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.

En el Ple de gener tot l’ajuntament dona suport a que ens adherim a la Xarxa de Municipis per

l’Economia Social i Solidària (XMESS)

Sobre la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. En el Ple de gener tot l’ajuntament dona suport a que ens adherim a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). I amb aquesta participació va implícit que el nostre govern municipal s’ha de posar les piles. Segons la XMESS els ajuntaments han de treballar per una economia transformadora basada en els valors d’equitat, solidaritat, igualtat, sostenabilitat i de compromís amb la comunitat i la participació. Però a més, això suposa, que aquesta transformació s’ha de construir des de baix, amb un arrelament al territori i des de una gestió col·lectiva i perspectiva de gènere. Només així aprofundirem en la democràcia i la transformació social. Doncs bé, en el nostre municipi tenim grans mancances. Si parlem de l’entorn, de la sostenabilitat, tenim greus problemes. Contaminació de l’aire, multituts de polígons industrials, deficient transport públic sobretot amb via ferrea, i a més l’amenaça d’un nou macropolígon a la Riera de Caldes Sud. No anem bé, per aconseguir aquesta excel·lència amb la nostra responsabilitat, la nostra part de la Terra, el nostre entorn.

Però és que anem tard. La CUP va demanar la inclusió en el Pla Local de Joventut de informació i formació per les nostres joves sobre l’economia social com una opció de vida, de present i de futur. Cooperatives, iniciatives de gestió col·lectiva que fomentin l’autonomia, l’autogestió i treball en xarxa perque una altra economia és possible. Però tenim una eina important, potser només cal canviar una mica el rumb. Es diu. Desenvolupament Local. Ara cal apostar de manera forta i decidida cap a l’Ecomomia Social i Solidària. Fem un diagnòstic de la nostra Economia Social, recolzem la que ja existeix. El paper és crear l’ecosistema i clima per a que el teixit social es desenvolupi. Els espais de trobada de l’economia solidària generen mecanismes d’intercooperació i construeixen mercats socials locals.

La CUP va demanar la inclusió en el Pla Local de Joventut de informació i formació per les nostres joves sobre l’economia social com una opció de vida, de present i de futur.